Open Monumentendag 2014

Ook dit jaar is de Puntegale weer opengesteld voor bezoek tijdens Open Monumentendag op 13 september 2014 van 10.00 - 17.00 uur.


Wij zijn nog op zoek naar bewoners die op deze dag willen meehelpen, en graag ook met de voorbereidingen. Bekijk hiervoor onze nieuwe activiteiten-pagina!


“Op reis”
Rotterdam, dé stad die door werelds’ transport en vervoer van mensen en goederen van een vissershaventje is uitgegroeid naar wereldhaven, en zich ook als grootmacht op industrieel gebied heeft weten te doen gelden. Onze Puntegale, met een weldadige geschiedenis is bijna een synoniem voor het thema van OMD dit jaar, “Op reis”. Van een herbergje aan een monding aan de Maas naar de statigheid als voormalig kantoorpand van De Belastingdienst is het uitgegroeid naar een inpandige ‘straat’ met innovatieve woningen in een prettige leefomgeving.
 

De paternosterlift zal uiteraard draaien, er is een expositie over de Puntegale en er worden korte rondleidingen gegeven waarbij het vernieuwde dakterras natuurlijk niet bij zal ontbreken! Ook hopen wij  weer oud-medewerkers te mogen verwelkomen die over hun tijd bij de Belastingdienst een en ander kunnen vertellen en bezoekers zijn welkom in de hal/atrium alwaar de verhalen uitgewisseld kunnen worden.
 

Klik hier voor meer informatie over Open Monumentendag 2014 in Rotterdam.