Afval

Het blijkt met enige regelmatig dat door het verkeerd aanbieden van vuilnis danwel door het niet met enige regelmaat legen van de containers door de Roteb dat vuilnis naast geplaatst wordt of dat er vuilnisbergen ontstaan rondom de containers. Een terugkerende ergernis. Dit zijn enkele manieren waarop het bestuur probeert om de vuilnisproblematiek te beperken:

  • Het bestuur is regelmatig met Stadswonen in gesprek en in contact over het ophaalschema van de Roteb. Stadswonen, als eigenaar van de containers, hangt met enige regelmaat aan de lijn met de Roteb om de frustraties over het niet legen volgens het rooster, te uiten.
  • Het bestuur van de Puntegale heeft in 2020 de contacten met de wooncommissie van ons buurgebouw Parkhaven weer aangehaald om gezamenlijk de problemen met naast plaatsing van vuilnis aan te pakken.
  • Het bestuur heeft de gemeente benaderd middels een handhavingsverzoek om op het terrein van de containers de naast plaatsingen te handhaven. De vuilcontainers staan op privéterrein en dit ligt niet in de reikwijdte van de gemeente om daar te handhaven.
  • Het bestuur heeft zich aangemeld als adoptant van de vuilcontainers. Een van de voordelen hiervan is een adoptiecode om met prioriteit geholpen te worden door de Roteb. Met adoptiecode 20037 kun je als bewoner ook melding doen bij de gemeente van naast plaatsing en volle containers via 14010 of de BuitenBeter app.
  • Deze flyer wordt met enige regelmaat onder de aandacht van bewoners gebracht:

Mocht jij een goed idee hebben om onze vuilnisproblemen op te lossen, laat het ons weten via bestuur@puntegaalstraat.nl

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: