Afval

Op het parkeerterrein van de Puntegale zijn ondergrondse containers waarin je jouw huisvuil, papier en glas weggooit. De bewoners van het naastgelegen woongebouw Parkhaven aan de Kees van Dongenhof maken hier ook gebruik van.
De ondergrondse containers worden op regelmatige basis geleegd door de gemeentelijke reinigingsdienst, de Roteb. Om vervuiling van het parkeerterrein te voorkomen vragen wij dringend om het (huis)vuil niet naast de containers te zetten. Verstopping van de vuilcontainers kan worden voorkomen door niet te grote vuilniszakken in de containers gooien en het klein maken van kartonnen dozen voordat deze in de papiercontainer worden gegooid.

Grofvuil
Voor het afvoeren van grofvuil kun je een afspraak maken met de Roteb via tel. 14010. Je dient het grofvuil dan op de afgesproken datum aan de straatzijde aan te bieden. Grofvuil kun je ook brengen bij het milieupark Delfshaven aan de Keilezijweg 15.

Gangen vrijhouden

Niet alleen vanwege leefbaarheid, maar ook vanwege veiligheid bij calamiteiten dienen de gangen in het gebouw te allen tijde vrij van obstakels te zijn. Het tijdelijk stallen van grofvuil in de algemene gangen en trappenhuizen, is dan ook niet toelaatbaar. Rondzwervende spullen worden door de Rode Roos opgehaald wanneer de eigenaar niet meer traceerbaar is. Dit brengt extra kosten met zich mee dat doorbelast wordt in de servicekosten van alle huurders. Wij willen je er daarom aan herinneren hier niet nonchalant mee om te gaan maar de regels binnen de Puntegale te respecteren. 

Spullen weggeven?
Ben je uitgekeken op je eigen spullen en denk je dat een medebewoner het nog een tweede leven kan geven? Plaats dan een berichtje op de Facebook groep van de vereniging. Gebruik niet de gangen van het gebouw om je spullen neer te zetten.

Boeken, tijdschriften en dvd’s/cd’s kunnen in de ruilkast in het atrium geplaatst worden. Neem ook weer een boek, dvd of tijdschrift mee uit de kast.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: