Veiligheid

Om ongewenste bezoekers buiten het gebouw te houden, willen we alle bewoners vragen om de toegangsdeuren altijd goed te sluiten. Merk je dat een deur niet goed sluit of een slot kapot is? Meld dit dan bij Stadswonen ter reparatie.

Via de volgende manieren kan melding worden gemaakt van overlast, onveiligheid en criminaliteit: anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bij de politie en bij de gemeente.

  • In het geval van levensgevaar moet je altijd 112 bellen.  
  • Wanneer je belt met het algemene politienummer 0900-8844 is het van belang dat je -naast je melding zelf- altijd verzoekt tot het doorgeven van jouw melding aan de wijkagent. Alleen dan wordt bij hem zichtbaar dat er dingen spelen en kan hij actie ondernemen (naast dat wat de politie zal doen op basis van je telefonische melding).
  • Meld Misdaad Anoniem: je gegevens zullen nóóit worden doorgegeven aan de politie. Meld Misdaad Anoniem is een burgerinitiatief en niet van de politie. Zij geven informatie en meldingen door aan de politie, maar zullen zelf geen actie ondernemen. Hun doel is om het voor mensen mogelijk te maken anoniem melding te doen van criminaliteit en overlast/onveiligheid. Zij zien je ip-adres en telefoonnummer niet en slaan je gegevens ook niet op. Je kunt dus veilig anoniem meldingen maken. Zij zijn 24/7 online en elke dag telefonisch bereikbaar op 0800-7000. Online vind je hen op www.meldmisdaadanoniem.nl
  • Ook kun je melding doen bij de gemeente. De afdeling Directie Veiligheid werkt nauw samen met zowel Meld Misdaad Anoniem als de politie/wijkagent. Zij zetten er zich met zijn allen voor in om onze buurt leefbaar te maken/houden en gaven aan dit alleen te kunnen doen als wij als bewoners melding doen. Dit doe je op telefoonnummer 14010.

​We hopen middels bovengenoemde informatie meer duidelijkheid te hebben verschaft over de mogelijkheden met betrekking tot het melden van overlast, onveiligheid en criminaliteit in en rondom het gebouw.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: