Speerpunten

Vereniging Puntegale vertegenwoordigt de belangen van de huurders van het gebouw de Puntegale. Het bestuur heeft hiervoor vier speerpunten geformuleerd:

 1. Leefbaarheid en veiligheid
  Het bestuur ziet er op toe dat veiligheid en leefbaarheid binnen de Puntegale prioriteit heeft. Dit gebeurt onder andere in de contacten met Stadswonen, met het indienen van reparatieverzoeken en middels de buurtwatch app groep.
   
 2. Bruggenbouwerrol tussen huurders en Stadswonen Rotterdam (Woonstad Rotterdam)
  Het bestuur vertegenwoordigt de belangen van de huurders in de contacten met externe partijen, waaronder Stadswonen Rotterdam. Het bestuur onderhoudt een goede relatie met Stadswonen om het woongenot van de huurder te handhaven. Zo is er elk kwartaal een overleg met Stadswonen over actuele zaken omtrent de Puntegale. Van dit overleg wordt vanaf 2020 een terugkoppeling gegeven naar bewoners via deze site.                                                                                                                                                                                                                                 
 3. Socializing Puntegale
  Het bestuur versterkt het onderlinge contact tussen de huurders door middel van verschillende activiteiten, zoals diverse borrels en appgroepen (buurtwatch, groene vingers, schoonmaakploeg).
   
 4. Historie Puntegale
  Het bestuur draagt zorg voor het zichtbaar maken van de rijke historie van het gebouw de Puntegale. Activiteiten in dat kader zijn het informeren over de geschiedenis van het gebouw door middel van deze site en de deelname aan de jaarlijkse Open Monumenten Dag in september. Zie voor een korte impressie van een OMD deze filmpjes, inclusief een kijkje vanuit de Paternosterlift: https://youtu.be/bKEgU8GNmQs, https://youtu.be/NyFiGOCOjgA en https://youtu.be/Qkp_pIAdsTQ.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: