Terugkoppeling overleg Stadswonen, januari 2021

Op 29 januari 2021 vond het kwartaal-overleg met Stadswonen weer plaats. Graag deelt het bestuur wat we hier besproken hebben, een puntsgewijze samenvatting van het overleg staat hieronder. Mochten jullie vragen, opmerkingen of andere feedback hebben dan horen we het graag!

Deur fietsenstalling Er is onderzocht of er een elektrische deurdranger geplaatst kan worden bij de ondergrondse fietsenstalling. Vanwege de zeer hoge kosten (ruim 6000 euro ex. btw) wordt hier vanaf gezien. Een niet-elektrische deurdranger had niet de voorkeur, omdat dit het openen van de deur erg zwaar zou maken wat niet optimaal is met een fiets in je handen.

Verlichtings-project Er hebben stevige gesprekken plaatsgevonden met de firma Meerbouw betreffende het vervangen van de verlichting (dit betreft de binnen- en buitenverlichting). Heel voorzichtig werd aangegeven dat eind februari het project opgeleverd zou kunnen worden. We hebben 10 jaar garantie op alle LED-verlichting, dus mocht er iets kapot gaan dan wordt het d.m.v. een reparatieverzoek opgelost. 

Planmatig onderhoud Voor planmatig onderhoud wat plaatsvindt in 2022 worden de budgetten in maart 2021 vastgesteld. Een aantal wensen zijn besproken, waarbij vooral het vervangen van de intercom als noodzakelijk is aangemerkt (op de achtergrond loopt er al onderzoek of de interferentie die voor storingen zorgt, opgelost kan worden). Indien we een intercom met video willen hebben is dit technisch mogelijk, het is alleen flink duurder (+- 1000 euro per woning, wat over een zeer lange termijn wordt verrekend). 

Reparatieverzoeken De portaal van CED (waar je reparaties kan aanmelden) wordt binnenkort verder verbeterd. Zo kan je zien waar je melding in het proces is (ontvangen/doorgestuurd/afgerond) en wanneer de monteur komt. Zo word je niet meer verrast met spontane bezoekjes terwijl je nog in je badjas zit. 

Zonwering De resultaten van de enquête zijn besproken. Het blijkt dat per gevel nogal verschilt hoeveel mensen zonwering willen. Duidelijk is dat de bewoners linksachter, linksvoor en rechtsachter zitten te springen om zonwering. Dit wordt verder opgepakt door Stadswonen, hopelijk lukt dit nog voor het hoogtepunt van de zomer. Maar zoals altijd kan er niks beloofd worden.

Servicemedewerker Als alle corona-ellende voorbij is, kunnen we aan de hand van de behoefte van bewoners kijken wat er nodig is qua dienstverlening. Het bestuur heeft overigens directe invloed op de invulling van het takenpakket van de servicemedewerker. 

Evaluatie servicekosten In aanloop naar de afrekening van de servicekosten hebben we een en ander besproken over hoe dit afgelopen jaar is verlopen. Door de overstap naar Techem waren er wat onduidelijkheden, hopelijk is dat dit jaar minder. Stadswonen gaf aan dat de afrekening dit jaar wellicht wat eerder komt: ze zijn al bezig met het verzamelen van alle gegevens.

Vuilnisproblematiek Het bestuur van de Vereniging Puntegale en de wooncommissie van het Kees van Dongenhof hebben de handen ineen geslagen om hier samen tegen op te trekken. We werken aan een filmpje met uitleg over hoe je verstoppingen van de openingen kan voorkomen, en aan een banner/poster voor op het huisje om mensen bewust te maken van het feit dat naastplaatsen niet de bedoeling is. 

Glasbewassing Omdat onze ramen maar 2x per jaar gelapt worden is een goede reiniging niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld door verwering (ingebrand vuil). Er is budget van Stadswonen beschikbaar om dit weg te laten halen, maar daar zal tegenover staan dat de frequentie van glazenwassen omhoog zal gaan om verwering in de toekomst te voorkomen. Hier moeten we nog een afweging over maken, waarbij we jullie wensen natuurlijk ook meenemen.

Kleine herstellingen-fonds Veel reparaties in de woning zijn conform het ‘Besluit kleine herstellingen’ voor rekening van de huurder. Stadswonen heeft hier met veel panden die geen wooncommissie hebben een gemeenschappelijk fonds voor, waarbij bewoners voor €1/maand de kleine herstellingen kunnen ‘afkopen’. Ook hier hebben we de vraag gekregen of er genoeg interesse is om hierbij aan te sluiten, en meer details volgen binnenkort.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: