Updates december 2022/januari 2023

Diverse updates van het bestuur en van Stadswonen

Beste bewoners,

Op deze zonnige zondag deelt het bestuur van de Stichting Puntegale graag een aantal updates met jullie betreffende de recent ingediende ideeën voor planmatig onderhoud, de PostNL automaat en andere zaken waar we ons de afgelopen maand mee hebben beziggehouden (naast het organiseren van de film- en silent disco avond natuurlijk). Veel leesplezier!

PostNL automaat

Om met het slechte nieuws te beginnen: de gemeente heeft het verzoek om een vergunning voorlopig afgewezen. Het probleem is dat de gemeente ooit besloten heeft om op openbare grond geen commerciële activiteiten te plaatsen. Daarentegen heeft de gemeente zich juist in een convenant opengesteld voor o.a. de pakketautomaat. Dit alles om in 2030 emissievrij te zijn. Daar heeft de contactpersoon bij PostNL op ingespeeld en tot nu toe met succes. Alleen de gemeente, lees wethouder, wil zo lang mogelijk de officiële weg volgen. We gaan er ook wel komen maar simpel is het niet, helaas.

Compensatie energieprijzen

Zoals eerder gedeeld is er een speciale compensatie voor de gestegen energieprijzen in de maak door de overheid. We hebben gepeild hoe Stadswonen hier in staat en ze geven het volgende aan:

“Wij willen graag een betrokken en betrouwbare “huisbaas” zijn en daar hoort opkomen voor de huurders en het regelen van dit soort compensatieregelingen ook bij. Wij zijn in afwachting van de berichtgeving hoe de daadwerkelijke uitvoering in zijn werk gaat.”

Medio februari komt er meer nieuws over de compensatie. Zeker is wel dat Stadswonen deze compensatie moet aanvragen bij de Belastingdienst en ze moeten dit vervolgens ook verwerken in de servicekosten-afrekening. We gaan voorstellen om de 2x 190 euro die van toepassing is op november en december 2022 (die bij de compensatie inbegrepen zit) al bij de servicekosten-afrekening van 2022 in mindering te brengen, zodat we er iets eerder profijt van hebben. Ook zullen we kijken naar een eventuele herziening van de tarieven voor energie met ingang van 1 juni 2023. Natuurlijk kan je zelf altijd eerder om een verlaging van je voorschot vragen.

Transitie naar stichting afgerond

Zoals jullie aan de naam van de Facebookgroep hebben kunnen zien, is de transitie van vereniging naar Stichting afgerond. De bankrekeningen zijn opgeheven en de uitschrijving uit het Handelsregister is inmiddels ook voltooid. Binnenkort zullen we ons jaarverslag over 2022 opstellen en met jullie delen.

Servicemedewerker

We hebben het afgelopen jaar diverse pogingen gedaan om via ‘andere wegen’ een servicemedewerker te vinden (reintegratie, andere SW-huismeesters en zelfs een bekende van een bewoonster) maar tot nu toe zonder resultaat. Met nog keuze uit YoungCapital (studenten) en Uitzendbureau 65+ gaat Stadswonen, ondanks de nare ervaringen die Leo met ze heeft gehad, zachtjes aan Uitzendbureau 65+ benaderen voor een uitzendkracht die als servicemedewerker kan gaan fungeren. In eerste instantie zal dat voor 3 dagen, 3 uur in de week zijn. Hierover later meer.

Planmatig onderhoud (2024 maar ook eerder)

Op een aantal van de aangedragen items hebben we al feedback gehad, de een wat gunstiger dan de ander. Komen ze:

  • De voorgestelde prullenbakken in de parkeergarage zullen, veel eerder dan 2024, worden geplaatst en ook opgenomen in het schoonmaakschema. Hierover later meer. Dank voor dit idee!
  • In laadpalen voor e-auto’s/fietsen wordt voorlopig helaas niet geinvesteerd door Woonstad
  • Het plaatsen van luchtroosters in kozijnen is niet mogelijk in verband met technische redenen die te maken hebben met de individuele warmte-terug-win-installatie.
  • In een afdak voor de scooterstalling wordt, evenals andere investeringen voor het parkeerdek, niet geinvesteerd omdat Woonstad bezig is met een verdichtingsstudie, zogezegd het laten ‘samensmelten’ van de binnengebieden van de Puntegale/Parkhaven/Douane.
  • Opfris-schilderbeurt: Stadswonen deelt deze wens.
  • Groene dakbedekking zal worden aangelegd zodra de dakbedekking aan vervanging toe is.

Op de andere topics komt Stadswonen later terug.

Fietsenactie

Tot slot: er komt weer een fietsenactie aan, zodra de nieuwe stickers bij Stadswonen geleverd zijn. Hierover later meer.

Groetjes,

Jullie bestuur

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: