Update okt. 2019 individuele bemetering: collectief verzoek bij Huurcommissie namens bewoners Puntegale

In het bericht van de huurdersvereniging Puntegale van 26 september 2019 (verspreid via website en Facebook) staat informatie dat wij als huurdersvereniging geen collectief verzoek bij de Huurcommissie in kunnen dienen. Het bestuur heeft op basis van nieuwe informatie van een bewoner contact opgenomen met de huurcommissie. Wij kunnen als bestuur wel een collectief verzoek indienen inzake het voorschot nutsvoorzieningen. In dit verzoek kunnen wij de bewoners vertegenwoordigen. De communicatie met de Huurcommissie over dit verzoek loopt dan via het bestuur, ook inzake de zitting.

Wij gaan als bestuur dit collectieve verzoek in gang zetten. Wij stellen hiervoor een algemeen brief op als huurdersvereniging. We vragen bij deze bewoners zich te melden als ze willen dat wij namens hen dit verzoek doen, om het draagvlak onder bewoners te weten en om een zo breedgedragen verzoek in te dienen. Hoe meer bewoners delen in dit verzoek hoe beter. Goed te weten: Er hoeven geen NAW-gegevens van bewoners meegestuurd te worden met het verzoek.

Bewoners die al een dergelijk procedure hebben lopen kunnen aangeven of ze zich willen voegen bij ons verzoek of dit zelf willen blijven doen.

Wil je dat wij als bestuur ook namens jou een verzoek doen om de verhoging van de post individuele bemetering met 300% te laten toetsen? Laat ons dit voor 4 november 2019 weten via bestuur@puntegaalstraat.nl of onze Facebookpagina.

Aanmeldingen van mensen die een verdere bijdrage willen leveren in dit traject (meelezen, meedenken, uitzoeken, meegaan naar zitting) zijn uiteraard ook welkom.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: