Terugkoppeling overleg met Stadswonen, september 2020

Vorige week heeft het bestuur van de huurdersvereniging het periodieke overleg met Stadswonen gehad. Hier zijn een aantal punten uit gekomen die we graag met jullie zouden delen. Het is aardig wat, maar erg nuttig om door te lezen zodat jullie weten wat er speelt en komende tijd aan gaat komen. Bij vragen weten jullie ons te vinden!

Technisch

 • 🚪 Om fietsendiefstal en ongewenste loge’s te voorkomen, wordt een deurdranger geplaatst op de deur van de fietsenstalling. Dit is geen elektrisch systeem zoals bij de fietsen-ingang voor het parkeerdek. Deze wordt uitvoerig getest om ervoor te zorgen dat de deur niet (veel) zwaarder open gaat in vergelijking met nu.
 • 🌱 Er wordt onderzocht of we de zonnecollectoren die nu op het dak liggen, kunnen vervangen door zonnecollectoren van een ander pand (waar ze niet meer gebruikt worden). Dit kan een leuke besparing op de verwarmingskosten opleveren, en hergebruiken is ook nog eens goed voor het milieu.
 • 💡 De nieuwe buitenverlichting (op de balkons) wordt binnenkort geplaatst. Het licht dat geplaatst wordt is zo zacht als mogelijk, maar er wordt zo nog wel voldaan aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De verlichting is al te bewonderen op het dakterras op de 7e verdieping. De verlichting op het parkeerdek dat bij bewoners naar binnen schijnt, wordt verminderd door de binnenkant van het armatuur zwart te sprayen.
 • ☀️ De zonwering-enquête is coming soon. We hebben met Stadswonen gesproken over de verdeling van de kosten, dit wordt verder uitgewerkt nav de resultaten uit de enquête. Aanvullend hierop onderzoekt Woonstad voor al haar gebouwen of er nog meer mogelijkheden zijn om te vergroenen, bijvoorbeeld het planten van bomen om hittestress op het gebouw te verminderen.
 • 🦠 Om mogelijke verspreiding van het coronavirus door de ventilatie tegen te gaan, is het warmtewiel van de WTW-unit uitgezet. Dit betekent concreet dat ‘oude’ warme lucht direct naar buiten gaat in plaats van weer terug de woning wordt ingeblazen. Stadswonen mailt binnenkort verdere uitleg hierover.

Sociaal

 • ♻️ Vuilnisproblematiek: besproken met de gemeente, waardoor de bakken nu volgens schema i.p.v. volgens sensor-metingen worden geleegd. Daarnaast maken we een ontwerp voor een poster, die (onder voorbehoud van technische bezwaren) op de muur achter de containers kan worden bevestigd.
 • 🦸‍♂️ Servicemedewerker: we merken weinig behoefte aan een servicemedewerker, nu iedereen nog thuiswerkt en het bestuur voorziet in de uitgifte van ladders. Als corona niet meer onder ons is, kijken we verder naar de invulling hiervan. Goed om te weten: tot die tijd worden er ook geen kosten in rekening gebracht.
 • 🚴‍♂️ Er komt weer een fietsenactie aan. Deze wordt nader gecommuniceerd via mail, posters, Facebook en met stickers in je brievenbus. Ook is er een plan waarbij de inrichting van het parkeerdek iets wordt gewijzigd: de fietsenrekken gaan naar het middenschip (bij het architectenbureau), en de bromfietsen kunnen dan gestald worden bij geleidebuizen die geplaatst worden op de plek waar nu fietsenrekken staan. Dit wordt duidelijk gemaakt met nieuwe bordjes en markeringen, en hierop gaat Stadswonen dan ook handhaven.
 • 🌿 Er wordt gekeken naar een contract voor groenonderhoud op het parkeerterrein. Er is nu veel onkruid te zien tussen de stenen door. Wanneer hiervoor een offerte ligt, wordt dit verder besproken. Kosten zijn vrij laag en worden 50/50 gedeeld tussen Stadswonen en huurders. De kosten zullen waarschijnlijk minder dan een euro per huurder per jaar zijn.

  De plantenbakken worden bekleed, en er wordt een van de vernieuwde plantenbakken geplaatst bij het middenschip: de kapotte die er nu staat wordt afgevoerd en vervangen door een van de twee die nu op het parkeerdek aan de kant van het Kees van Dongenhof staan. Dit project wordt bekostigd door Stadswonen, omdat de Groene Vingers-Club van de Puntegale zelf met veel ijver de planten onderhoudt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: