Terugkoppeling overleg Stadswonen, juni 2021

Op 28 juni 2021 vond weer een kwartaaloverleg met Stadswonen plaats. Graag deelt het bestuur wat we tijdens dit overleg besproken hebben, een puntsgewijze samenvatting van het overleg staat hieronder. Mochten jullie vragen, opmerkingen of andere feedback hebben dan horen wij het graag!

Technisch beheer

Technisch beheerder Stadswonen heeft een nieuwe technisch beheerder aangesteld voor de Puntegale. Hij komt binnenkort langs om kennis te maken met het pand.

Slimme sloten Stadswonen is bezig met het verkennen van de mogelijkheden van ‘slimme sloten’. Hier is weinig over bekend, maar de Puntegale is genoemd als pilot. Een voordeel van deze slimme sloten is bijvoorbeeld dat bewoners op aanvraag toegang kunnen krijgen tot de meterkast, welke toegang dan op afstand geactiveerd kan worden. Dit is echter wel een meerjarenplan.

Deurdranger atrium Stadswonen laat een deurdranger plaatsen op de beide deuren naar het atrium, om te voorkomen dat deze open blijven staan bij een stevige oostenwind. Aan de deur naar het dakterras wordt extra aandacht besteed, omdat dit nog steeds niet opgelost lijkt te zijn. Wellicht wordt de kiepstand weggehaald, waardoor het kozijn een stuk eenvoudiger wordt.

Parkeerdek De coating van het parkeerdek wordt volgens de planning volgend jaar aangepakt. Afgelopen jaar is de fundering al aangepakt, dit was noodzakelijk omdat de constructie niet meer op volle sterkte was. De verwarming van de helling is nog steeds stuk, dit wordt ook meegenomen. Tot het gerepareerd is kan een bedrijf op kosten van Stadswonen de helling ijsvrij maken in de gure winterperiodes.

Vergroening Qua vergroening in het kader van hittestress wordt overleg gevoerd tussen Woonstad en de gemeente. Dit heeft van alles te maken met parkeerquota e.d.

Laadpalen Er is een enquete geweest over laadpalen op het parkeerdek. Bij inventarisatie viel de behoefte tegen, maar het beleid van Woonstad is wel om dit te faciliteren op termijn. Voor nu is er een belangrijke beleidswijziging: Stadswonen geeft geen ‘volverklaring’ meer af, waardoor bewoners die een elektrische auto aanschaffen geen parkeervergunning voor op straat kunnen krijgen. Als zij willen opladen aan een laadpaal zullen ze daar hun bezoekersparkeervergunning voor moeten inzetten.

Intercom Bij een kapotte/slecht werkende intercom lijkt het vervangen van het toestel het gewenste effect te hebben, in combinatie met andere lapmiddelen (ventilatie technische ruimte etc.). Het vervangen van het hele systeem is dus op de lange baan geschoven.

Sociaal beheer 

Pakketjes automaat Het plan voor de pakjes-automaat is een beetje stil komen te liggen, met name op de vraag hoe dit in de servicekosten ondergebracht moet worden. Hiervoor wordt binnenkort een enquete uitgestuurd naar de bewoners.

Kabel-tv De enquete voor het afschaffen van kabel-tv heeft het niet gehaald: van de uitgebrachte stemmen was 69.4% voor het afschaffen, en bovendien heeft slechts de helft van de mensen de enquete ingevuld. Het benodigde akkoord van 70% van alle huurders wordt dus bij lange na niet gehaald. Stadswonen communiceert de uitslag naar verwachting deze week via de officiele kanalen.

Servicemedewerker Omdat de taken van de servicemedewerker nu veelal via andere manieren worden uitgevoerd en er mede daarom geen echte ‘roep’ om een servicemedewerker is, blijft het aanstellen van een nieuwe servicemedewerker nog even liggen.

Warmtewerende folie Er zijn twee proefkonijnen benaderd waar de woning voorzien wordt van een ‘revolutionaire’ warmtewerende folie die in de zomer hitte tegenhoudt, maar in de winter juist binnenlaat (afhankelijk van de stand van de zon). De andere opties zoals zonwering buiten de woning hebben een lagere kans van slagen, zowel op juridisch gebied (Omgevingswet) als financieel gebied (eigen bijdrage bewoners is hoger dan men bereid is te betalen).

Temperatuurregistratie Stadswonen roept bewoners op om de temperatuur in de woning te registreren, om munitie te hebben richting de besluitnemers bij Woonstad die moeten bepalen wat er wel/niet gedaan mag worden tegen hittestress.

Pingpongtafel De pingpongtafel wordt binnenkort besteld en Stadswonen levert nog een bijdrage in de vorm van een bord met huisregels en het laten aanpassen van de deuren naar de galerij op de 7e om overlast op de galerij te voorkomen (naar aanleiding van feedback van bewoners van de 6e etage).

Vuilnisproblematiek Stadswonen belt dagelijks met de gemeente over de vuilnisbelt en de problemen. De gemeente geeft aan toch veel moeite te hebben met het hek, daarom is door de gemeente en Stadswonen een verzoek ingediend om het hek te laten verplaatsen waardoor de containers buiten het hek komen te staan. De vraag is of dit echt gaat gebeuren, maar hoop doet leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: