Toelichting afrekening servicekosten 2020 

Gedurende mei en juni heeft het bestuur de servicekosten afrekening 2020 van de Puntegale met Stadswonen besproken en gecontroleerd. Hierbij is door Stadswonen inzage gegeven in onderliggende facturen en de grondslagen voor berekeningen. Op basis hiervan kan het bestuur vaststellen of de tarieven die aan de bewoners doorbelast worden juist zijn. Voor vragen over de individuele afrekening kunnen huurders zelf contact opnemen met Stadswonen. 

Algemene toelichting 

Techem doet de meting van elektra, warmte en water en stelt de afrekening voor Stadswonen op. De bijlage van Techem (afrekening energiekosten 2020) geeft dan ook een overzicht van je individuele verbruik van elektra, verwarming en water en bijbehorende kosten. Deze kosten moeten aansluiten op de posten Verwarming (verwarming + warm water + overige kosten in het overzicht van Techem) en water en elektra van de totale afrekening van Stadswonen. De bijlage van Techem is dus een specificatie van je kosten en geen aparte afrekening. 

Verschil afrekening 2020 t.o.v. 2019 

Voor velen was 2020 een gek jaar en zo hebben de Coronamaatregelen in 2020 ook effect gehad op de servicekosten. Zoals te verwachten viel zijn de elektriciteits- en waterkosten gestegen aangezien bewoners veel meer thuis zijn geweest (de kosten voor water stijgen voor het gehele pand met ongeveer 26.000 euro en die voor elektriciteit met ongeveer 5.000 euro). Daarnaast is sinds de eerste lockdown geen servicemedewerker ingezet, wat een ‘besparing’ van ongeveer 20.000 euro oplevert. 

Te hoog of te laag bedrag per maand? 
Huurders kunnen indien er sprake is van een structureel te hoog of te laag voorschotbedrag aan servicekosten op individuele basis bij Stadswonen een aanvraag doen voor aanpassing hiervan. Hiermee kun je als huurder voorkomen dat je iedere maand te veel of juist te weinig betaalt waardoor je bij de afrekening flink moet bijbetalen of flink terugkrijgt. Zeker als je moet bijbetalen kan het nuttig zijn om het maandelijkse voorschot te verhogen zodat je de kosten gelijkmatig verdeelt en niet bij de afrekening voor een hoog bedrag komt te staan. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: